Politika piškotkov

1. Uvod

Spoštujemo vaše skrbi glede zasebnosti in cenimo odnos, ki ga imamo z vami.

Kot mnoga podjetja tudi mi na naši spletni strani uporabljamo tehnologijo za zbiranje informacij, ki nam pomaga izboljšati vašo izkušnjo ter naše izdelke in storitve. Piškotki, ki jih uporabljamo, omogočajo delovanje naše spletne strani in nam pomagajo razumeti, katere informacije in oglaševanje sta najbolj koristna obiskovalcem.

Prosim, vzemite si trenutek, da se seznanite s praksami glede piškotkov in nam sporočite, če imate kakršna koli vprašanja, tako da nam oddate zahtevo prek obrazca “Kontaktirajte nas” na naših spletnih straneh.

Trudili smo se, da bi to Obvestilo o piškotkih ohranili čim bolj preprosto. Več informacij o naših varnostnih politikah najdete tukaj: https://mccann.si/privacy-policy

2. Kdo zbira podatke?

Vse osebne podatke, ki jih zagotovite McCann Ljubljana prek piškotkov in drugih tehnologij za sledenje, nadzira I&F Grupa, v katero je vključena tudi agencija McCann Ljubljana.

Ta Pravilnik o piškotkih velja za vse spletne strani, aplikacije, blagovne strani na tretjih platformah (kot so Facebook ali YouTube) ter aplikacije, dostopane ali uporabljene prek takih spletnih strani ali tretjih platform (v nadaljevanju “naše spletne strani”), ki jih upravlja ali v imenu I&F Grupe.

Sklicevanje na “I&F Grupa” v tem obvestilu pomeni podjetja znotraj I&F Grupe, vključno s podružnicami, povezanimi družbami, skupnimi podjetji in franšizami, s katerimi imate interakcijo ali poslovni odnos. Več informacij o I&F Grupi najdete na spletni strani mccann.si

Med uporabo naših spletnih strani lahko privolite v uporabo piškotkov v skladu s tem Pravilnikom o piškotkih in našo Pravilnikom o zasebnosti. Če se s to uporabo piškotkov ne strinjate, prilagodite nastavitve brskalnika, onemogočite piškotke, ki jih uporabljamo, ali pa sploh ne uporabljate naših spletnih strani. Onemogočanje piškotkov, ki jih uporabljamo, lahko vpliva na vašo izkušnjo na spletnih straneh.

V spodnjem razdelku so povzeti različni tipi piškotkov, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, skupaj z njihovim namenom in možnostjo upravljanja s temi piškotki.

Zbirali, uporabljali ali razkrivali bomo vaše osebne podatke samo, če bo to pošteno in zakonito.

Za podrobnejše razumevanje, kako uporabljamo osebne podatke, zbrane s piškotki, se obrnite na naš Pravilnik o zasebnosti.

3. Kaj pomeni piškotek?

Piškotki, slikovne oznake in podobne tehnologije (skupno ‘piškotki’) so datoteke, ki vsebujejo majhne količine informacij in se prenesejo na katero koli internetno povezano napravo – kot je računalnik, pametni telefon ali tablica – ko obiščete spletno stran.

Piškotki se nato ob vsakem naslednjem obisku pošljejo nazaj na izvorno spletno stran ali na drugo spletno stran, ki prepozna ta piškotek. Piškotki opravljajo različne in koristne naloge, na primer pomagajo pri zapomnitvi vaših nastavitev, izboljšajo splošno izkušnjo na spletu in nam pomagajo ponuditi najboljše izdelke in storitve.

Obstaja več vrst piškotkov, ki delujejo na enak način, vendar imajo manjše razlike. Za podrobnejši seznam piškotkov, uporabljenih na naših spletnih straneh, se obrnite na ustrezni oddelek spodaj.

4. Za kakšen namen uporabljamo piškotke?

Uporabljamo piškotke, da bi naše spletne strani naredili lažje uporabne, zagotovili personalizirano izkušnjo na naših spletnih straneh ter bolje prilagodili naše izdelke, storitve in spletne strani vašim interesom in potrebam. Piškotki se uporabljajo tudi za pospeševanje vaših prihodnjih dejavnosti in izkušenj na naših spletnih straneh.

Piškotke, na katere privolite, uporabljamo tudi za zbiranje vaših osebnih podatkov, ki jih nato profiliramo v ciljne skupine, da vam lahko priskrbimo ciljno usmerjeno oglaševanje, prilagojeno vašim interesom, in omejimo število prikazov oglasov.

Za bolj podrobne informacije o profiliranju, ki ga izvajamo z vašimi osebnimi podatki za oglaševanje, si oglejte naš Pravilnik o zasebnosti.

Prav tako v elektronska sporočila in novice vstavljamo piškotke, da izboljšamo vsebino in oglaševanje.

Nazadnje piškotke uporabljamo za sestavljanje anonimnih, agregiranih statistik, ki nam omogočajo razumevanje, kako ljudje uporabljajo naše spletne strani, in nam pomagajo izboljšati njihovo strukturo in vsebino ter nam tudi pomagajo meriti učinkovitost oglaševalskih kampanj na naših in zunanjih spletnih straneh.

Več informacij o vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo in za kakšne namene, najdete v ustrezni odseku spodaj.

5. Kako lahko nadzorujem ali izbrišem piškotke?

Obstaja več načinov za upravljanje piškotkov:

 • Lahko zavrnite svoje soglasje.
 • Lahko onemogočite naše ali tretje piškotke s pomočjo nastavitev brskalnika.
 • Lahko uporabite naše orodje za upravljanje piškotkov, da onemogočite naše ali tretje piškotke.

6. Nadzor preko nastavitev brskalnika

Večina spletnih brskalnikov je na začetku nastavljena tako, da samodejno sprejme piškotke. Če ne želite, da naše spletne strani shranjujejo piškotke na vaši napravi, lahko spremenite nastavitve brskalnika, tako da boste prejeli opozorilo, preden se določeni piškotki shranijo. Lahko tudi prilagodite nastavitve, tako da vaš brskalnik zavrne večino naših piškotkov ali samo določene piškotke tretjih oseb. Prav tako lahko prekličete svoje soglasje za piškotke z brisanjem že shranjenih piškotkov.

Če onemogočite piškotke, ki jih uporabljamo, lahko to vpliva na vašo izkušnjo na naših spletnih straneh, na primer morda ne boste mogli obiskati določenih delov spletne strani ali ne boste prejeli personaliziranih informacij ob obisku spletne strani.

Če uporabljate različne naprave za ogled in dostop do naše spletne strani (npr. računalnik, pametni telefon, tablica), morate poskrbeti, da bodo nastavitve piškotkov v vsakem brskalniku na vsaki napravi ustrezno prilagojene vašim željam.

Postopki za spreminjanje nastavitev in piškotkov se razlikujejo od brskalnika do brskalnika. Po potrebi uporabite funkcijo za pomoč v svojem brskalniku ali kliknite na eno od spodnjih povezav, da se neposredno odpravite na uporabniški priročnik za svoj brskalnik:

Na voljo so tudi programska orodja, ki lahko upravljajo piškotke namesto vas.

Za oceno uporabe piškotkov na naših spletnih straneh lahko uporabite tudi www.ghostery.com.

Več informacij o piškotkih, vključno s tem, kako videti, katere piškotke so postavili in kako jih upravljati ter izbrisati, najdete na https://cookiepedia.co.uk

7. Nadzor preko našega orodja za upravljanje piškotkov

S pomočjo našega orodja za soglasje piškotkov lahko onemogočite naše ali tretje piškotke.

Izključitev sledilnih piškotkov, na primer, zagotavlja, da ne bomo več spremljali vašega spletnega vedenja. Vendar pa upoštevajte, da se z izklopom sledilnih piškotkov ne nujno pomeni, da boste prejemali manj oglaševanja. To pomeni le, da oglasi, ki jih prejemate, ne bodo prilagojeni vašim interesom.

8. Katere piškotke uporabljamo?

Piškotke, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, lahko na splošno razdelimo na naslednje kategorije:

 • Nujni piškotki. Ti piškotki vas ne identificirajo kot posameznika.
 • Piškotki za učinkovitost. Ti piškotki vas ne identificirajo kot posameznika.
 • Funkcionalni piškotki. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, lahko vključujejo osebne podatke, ki ste jih razkrili.
 • Ciljno usmerjeni ali oglaševalski piškotki. Večina vrst teh piškotkov sledi potrošnikom prek njihovega identifikacijskega številke naprave ali IP naslova, zato lahko zbirajo osebne podatke.
 • Piškotki tretjih oseb. Glede na vrsto piškotkov, ki jih uporablja ustrezna tretja oseba, lahko informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, vključujejo osebne podatke.

Piškotke, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, lahko na splošno razdelimo na naslednje kategorije:

 • Strogo nujni piškotki. Ti piškotki so bistveni za pravilno delovanje naših spletnih strani, omogočajo vam premikanje po naših spletnih straneh in uporabo naših funkcij. Brez teh piškotkov storitve, kot so nakupovalne košarice, ne morejo biti zagotovljene. Primeri vključujejo spomine na prejšnje dejavnosti (npr. vnese besedilo), ko se vrnete na stran v isti seji.

Ali ti piškotki zbirajo osebne podatke/vas identificirajo? Ti piškotki vas ne identificirajo kot posameznika. Če teh piškotkov ne sprejmete, to lahko vpliva na delovanje spletnih strani ali določenih njenih delov.

 • Piškotki za učinkovitost. Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate naše spletne strani, na primer, kateri strani obiskujete najpogosteje, koliko časa preživite na naših spletnih straneh in morebitne težave, s katerimi se srečate, kot so sporočila o napakah. Ti piškotki se uporabljajo tudi za obvestila partnerjem, če ste prišli na eno od naših spletnih strani prek partnerja in ali je vaš obisk rezultiral v uporabi ali nakupu izdelka ali storitve od nas, vključno s podrobnostmi o izdelku ali storitvi, ki ste ga kupili. To nam pomaga izboljšati delovanje naših spletnih strani.

Ali ti piškotki zbirajo osebne podatke/vas identificirajo? Ti piškotki vas ne identificirajo kot posameznika. Vse informacije, ki jih ti piškotki zbirajo, so agregirane in zato anonimne. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletnih strani.

 • Funkcionalni piškotki. Ti piškotki omogočajo našim spletnim stranem, da si zapomnijo vaše izbire (npr. uporabniško ime, jezik ali regijo, v kateri se nahajate), da zagotovijo bolj prilagojeno spletno izkušnjo. Ti piškotki se lahko uporabljajo tudi za zapomnitev sprememb, ki ste jih naredili v velikosti besedila, pisavah in drugih delih spletnih strani, ki jih lahko prilagodite. Prav tako se lahko uporabijo za sledenje ogledanih izdelkov ali videoposnetkov, da se izognejo ponavljanju, in za omogočanje igranja iger ter sodelovanje z družbenimi orodji, kot so blogi, klepetalnice in forumi.

Ali ti piškotki zbirajo osebne podatke/vas identificirajo? Informacije, ki jih ti piškotki zbirajo, lahko vključujejo osebne podatke, ki ste jih razkrili. Če teh piškotkov ne sprejmete, lahko vpliva na delovanje in funkcionalnost spletne strani ter omeji dostop do vsebine na spletni strani.

 • Ciljno usmerjeni piškotki. Ti piškotki se uporabljajo za prikazovanje vsebine, ki je bolj relevantna za vas in vaše interese. Prav tako se uporabljajo za prikaz ciljno usmerjenega oglaševanja ali omejitev števila prikazov oglasov ter za merjenje učinkovitosti oglaševalskih kampanj na naših in zunanjih spletnih straneh. Zapomnijo si, da ste obiskali eno od naših spletnih strani, in te informacije se delijo z drugimi strankami, vključno z oglaševalci in našimi agencami. Ti piškotki se lahko povežejo tudi s funkcionalnostjo strani, ki jo zagotavljajo tretje osebe.

Ali ti piškotki zbirajo osebne podatke/vas identificirajo? Večina vrst teh piškotkov sledi potrošnikom prek njihovega identifikacijskega številke naprave ali IP naslova, zato lahko zbirajo osebne podatke.

 • Piškotki tretjih oseb. Glede na vrsto piškotkov, ki jih uporablja ustrezna tretja oseba, lahko informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, vključujejo osebne podatke.

9. Trajanje piškotka, ki ga uporabljamo

Kar zadeva trajanje, na naših spletnih straneh uporabljamo dve različni vrsti piškotkov:

 • Sejni piškotki. To so začasni piškotki, ki ostanejo na vaši napravi, dokler zapustite naše spletne strani; ali
 • Trajni piškotki. Ti piškotki ostanejo na vaši napravi veliko dlje ali dokler jih ne izbrišete ročno (koliko časa bo piškotek ostal na vaši napravi, je odvisno od trajanja ali “življenjske dobe” določenega piškotka, pa tudi od vaših nastavitev brskalnika).